• Op maat gemaakt,
  • Passie voor hout,
  • Lariks Douglas en Eikenhout

Het behandelen van jouw houten meubels doe je zo!

Leer hoe je je houten tuinmeubelen kunt behandelen met beits om ze langer mooi te houden. Volg onze stappen voor het schoonmaken, schuren en aanbrengen van beits voor prachtige, beschermde houten meubels die jarenlang mee gaan.

Houten tuinmeubelen zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid, maar om ervoor te zorgen dat ze er ook na een paar zomers nog mooi uitzien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Een van de manieren om je houten tuinmeubelen te beschermen en er weer als nieuw uit te laten zien, is door ze te behandelen met beits.

Beitsen

Er zijn verschillende soorten beitsen beschikbaar om te gebruiken op houten tuinmeubelen, afhankelijk van de kleur en de afwerking die je wilt bereiken. Zoek een beits uit die past bij de stijl van je tuin en de kleur van je houten meubelen. Bovendien kun je ook kiezen voor transparante beits, die het hout zijn natuurlijke uitstraling behoudt, of voor kleurrijke beits, die je tuin een opvallende touch geeft.

Hoe doe je dat?

Het aanbrengen van beits op houten tuinmeubelen is een eenvoudig proces, als je de volgende stappen volgt:

1. Maak je houten meubelen grondig schoon met water en een mild reinigingsmiddel. Laat ze daarna goed drogen.

2. Schuur het hout lichtjes met fijn schuurpapier om oneffenheden te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de beits beter hecht. (nou schuren wij al onze producten al voor jou ;))

3. Breng de beits aan met een kwast of een roller, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de beits goed drogen tussen de lagen.

4. Breng eventueel een tweede laag beits aan, als je een diepere glans of bescherming wilt.

5. Laat de beits goed drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking en geniet vervolgens van je glanzende houten tuinmeubelen.

Maar je kunt ook..

Naast het behandelen van houten tuinmeubelen met beits, kun je ze ook beschermen door ze af te dekken met een hoes als het gaat regenen of sneeuwen. Zo houd je je houten meubelen langer mooi en in topconditie. Met een beetje onderhoud en de juiste behandeling kun je ervoor zorgen dat je houten tuinmeubelen er jarenlang prachtig uitzien. Dus pak die beits en die hoes er maar bij, en geniet van je stralende houten tuinmeubelen!